VORES PROJEKTER

Beton af mange støbninger

 

4. maj 2024 - artikel om HC Betonelementer i LandbrugØst Avisen, skrevet af journalist Erik Hansen. Læs original versionen her.


Frontvægte til traktorer er blandt de mange betonvarer, som fremstilles hos HC Betonelementer ved Næstved. 


For snart 25 år siden stod gårdejer Hans Christensen og manglede både elementer og hovedkanal til et nyt planlager med tørreri på gården i Karrebæk ved Næstved. Opfindsom som han var, etablerede han et betonstøberi i en lade, og fremstillede selv elementerne.

Det blev starten til HC Betonelementer, som han drev fra år 2000 og frem til 2018 på gården. På grund af pladsmangel flyttede han den omsiggribende fabrikation til det nedlagte teglværk, som i dag huser Sjællands største betonelementfabrik med en daglig produktion på 60 tons betonvarer.


Siden 1. september 2022 har virksomheden været ejet af Lars Ingemann. Han havde indtil da været kunde hos Hans Christensen, som på det tidspunkt ønskede at gå på pension.


Flytbare lysmaster

- Jeg var meget afhængig af leveringen af kvalitetsprodukterne, ikke mindst de flytbare betonfundamenter til lysmaster, som jeg solgte fra min virksomhed. Derfor blev vi enige om, at jeg kunne overtage hele virksomheden, bygningerne, støbeformene og personalet.


- Fundamenterne er fortsat en stor artikel for os. Vi leverer disse betonblokke med beslag til montering af lysmaster i alle størrelser til byggepladser som aktuelt Femern, Novo Nordisk samt andre både store og mindre byggepladser, hvor der i dag er påkrævet belysning og med mulighed for at flytte belysningen. Det foretages behændigt med en gaffeltruck, forklarer Lars Ingemann.


75 % til landbruget

I den 3.000 kvadratmeter store produktionshal, der stammer fra 1967 efter en totalødelæggende brand på teglværket, fremstilles mange former for betonvarer, men hvor omkring 75 procent fortsat er relateret til landbruget, hvor det hele startede, beretter Lars Ingemann.


- Færdigstøbte L-elementer til både kornlagre, oplagringspladser til grovvareselskaber samt til plansiloer og ensilagepladser er en stor aktivitet, sammen med støbte hovedkanaler, korngrave og elevatorgrave.


Dimensionerne er tilpasset kundernes ønsker. Blandt andet leveres L-elementer op til fire meters højde, og fra 15 til 30 centimeters tykkelse. Også T- og A-elementer er i produktpaletten, og her er også genbrugspladser og virksomheder med behov for oplagringspladser blandt kunderne over hele landet.


Frontvægte til en fjerdedel

En særlig betonvare, som ikke mindst i foråret og igen til efterårssæsonen er en stor succes for HC Betonelementer er frontvægte til traktorer.


- Ikke mindst har vi oplevet en meget stor forespørgsel her i det meget våde forår. Derfor er frontvægtene blevet solgt på forhånd, fortæller fabrikanten, der i produktionshallen viser tre frontvægte, som er klar til at blive afsendt til Hans Holm Maskinforretning i Tinglev. Og udenfor er der denne dag kun en enkelt frontvægt at finde sammen med L-elementer og hovedkanaler, der alt sammen er solgt og venter på vognmandstransport.


- I forhold til de originale frontvægte i jernmetal er prisen på vores kun en fjerdedel, og dertil kommer flere andre fordele. HC-frontvægtene er støbt efter kofangerprincippet som en bred og lav konstruktion. Derved kan standardforlygterne lyse hen over frontvægten, og bredden gør, at begge sider af frontvægten kan ses fra førerkabinen.


Lars Ingemann fremhæver også de skrå hjørner og den riflede trædesikre overflade.


Males i traktorens farve

Frontvægtene fås med vægt fra 1.000 til 2.200 kg i armeret beton, og tilsat ekstra jern ved højere vægt. Det medfølgende beslag til kat. 2 eller 3 frontlift monteres på de indstøbte kraftige bolte.


- Frontvægtene fås enten som vores standardudgaver eller tilpasses efter behov og ønsker. De leveres umalede, således brugeren selv kan male den i traktorens farve, oplyser Lars Ingemann, og glæder sig over den store efterspørgsel, der tæller mindst 20 frontvægte om måneden.


- Faktisk kan vi sælge alt, hvad vi kan nå at fremstille.


Hærdes om natten

På fabrikken, der ligger mellem Næstved og Karrebæksminde i et landområde, hvor støv fra produktionen ikke generer, foregår produktionen alle hverdage og om lørdagen i et nøje tidsbestemt forløb i forhold til betonens hærdning.


De seks medarbejdere starter hver morgen klokken syv med at tømme formene for de støbte og hærdede betonelementer fra dagen forinden. Dernæst rengøres formene og påføres formolie, inden jernarmeringen for dagens støbning placeres nøjagtigt i formen. Støbningen startes efter middagspausen klokken 12.30 og er færdig to timer senere - klar til hærdningen natten over.


- Betonen fremstiller vi selv, forklarer Lars Ingemann videre. Vi benytter udelukkende C 40 Aggressiv betonblandingen, hvor ingredienserne er knust granit fra Norge, havsand fra Storebælt samt vand og cement. At vi henter norsk granit herned med skib skyldes, at det er helt uden flint, der ellers ville kunne sprænge i betonen.


- Vi er meget kvalitetsbevidste i hele processen, og i bund og grund er det et rent naturprodukt, vi producerer, ganske som romerne opfandt for over 2.000 år siden.

 

VI KAN OGSÅ HJÆLPE DIG


Læs mere om vores frontvægte under PRODUKTER.


Eller kontakt os for at høre mere om projektet, eller hvordan vi kan hjælpe dig.


Specialdesignet slambassin til NCC’s skybrudstunnel

 

10. november, 2023


For tredje gang har vi fået muligheden for at samarbejde med NCC og levere et komplet, specialdesignet slambassin til deres projekt på Kalvebod Brygge i København, hvor de bygger en skybrudstunnel for HOFOR.

 

Slambassinet til NCC bød på en række unikke udfordringer, og måtte designes og udformes helt specielt for at få så stor volumen som muligt på en byggeplads med begrænset plads.

Vores løsning består af vores 2 meter høje L-elementer, der er tilpasset og støbt efter særlige mål for at leve op til NCC’s krav og ønsker.


Slambassinets bruges som depot for det materiale, der udbores ved konstruktionen af skybrudstunnelen. Materialet bundfæller (sedimenterer) i slambassinet og kan herefter nemt læsses og transporteres væk fra byggepladsen.

 

Vi er glade og stolte af at kunne levere en unik løsning, der passer til vores kundes behov.

 

Kalvebod Brygge skybrudstunnel skal være med til at sikre København mod oversvømmelser, når der kommer skybrud. Tunnelen kan opbevare 10.000 m3 vand, indtil der er plads på rensningsanlægget, skriver HOFOR på deres hjemmeside.


Læs mere om skybrudstunnelen på HOFORs hjemmeside her.

VI KAN OGSÅ HJÆLPE DIG


Læs mere om vores L-elementer under PRODUKTER.


Eller kontakt os for at høre mere om projektet, eller hvordan vi kan hjælpe dig.


4 komplette anlæg leveret til selvbetjent materialeafhentning hos Materialegården


24. oktober, 2023


HC Betonelementer har produceret og leveret betonelementerne til fire komplette anlæg for Materialegården på Fyn og i Jylland. Anlægget er lavet til opbevaring af forskellige materialer – grus, sten, flis, bark, osv. – som kan hentes på alle tider af døgnet. Alt er selvbetjent.

 

Målet med anlægget var at lave et fleksibelt system, som kan skaleres. Hele anlægget er omkranset af en række 2 meter L-elementer. Herefter er A-elementer placeret vinkelret på L-elementerne for at skabe de forskellige rum til materialerne. A-elementerne kan nemt flyttes, så de enkelte materialerum kan skaleres i størrelser.

 

Vi har knoklet for at få de mange betonelementer klar og leveret til vores kunde.


Vi startede med at levere elementer til materialepladsen i Nyborg i marts, herefter til endnu en plads i Odense i maj, så i Middelfart i juni, og er netop i dag færdige med pladsen i Fredericia. Nu tager vi hul på de to næste pladser, der skal sættes op.

 

Det er en fornøjelse at se det endelige resultat, når alt er færdigt.

VI KAN OGSÅ HJÆLPE DIG


Læs mere om vores L- og A-elementer under PRODUKTER.


Eller kontakt os for at høre mere om projektet, eller hvordan vi kan hjælpe dig.


SÆRLIGE L-ELEMENTER TIL DSB


14. marts, 2023


HC Betonelementer har netop støbt og leveret denne ordre til DSB, som bygger nye værksteder i Næstved, København og Brabrand.


Ordren kom fra MJ Eriksson og lød på 6 stk. L-elementer på 3,6 meter i højden. Men så var der lige et særligt ønske – der skulle nemlig føres et Ø1400 mm rør igennem, så vi måtte støbe 2 elementer med hver en halv udsparing.


Vi fik ordren torsdag og allerede til mandag, havde vores dygtige hustømrer, Dalby Byg ApS, bygget formen, så støbningen kunne begynde.

VI KAN OGSÅ HJÆLPE DIG


Læs mere om vores L-elementer under PRODUKTER.


Eller kontakt os for at høre mere om projektet, eller hvordan vi kan hjælpe dig.


KÆMPE-ELEMENT TIL RØDBY FÆRGEHAVN


15. december, 2022


Vi har støbt det til dato største element nogensinde til Rødby Færgehavn. Elementet er en del af den nye havnekaj og måler 6 x 3 x 0,42 meter, med en vægt på 17,4 tons. Det er støbt i ekstra aggressiv C40 beton, der tåler saltvand.

VI KAN OGSÅ HJÆLPE DIG


Kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig.


L-ELEMENTER TIL HUNDESTED HAVN


15. november, 2022


9 stk. L-elementer på vej til Hundested fra HC Betonelementer A/S

Havnefoged på Hundested Havn, Søren Brink, har netop fået leveret 9 stk. L-elementer på 3 meters højde til sin materialeplads. Et element vejer 4 ton, så der var godt læs på vognen, da fragtmanden kørte af sted fra vores fabrik i Næstved.


På Hundested Havn benytter de L-elementer til opmagasinering af forskellige materialer, fx træstammer, træflis, sten, sand osv.. Det er smart, for L-elementer fra HC Betonelementer har indstøbte kugleanker, så elementerne kan flyttes rundt på havnen efter behov.

L-elementer produceres i forskellige størrelser efter kundens ønsker og behov.

VI KAN OGSÅ HJÆLPE DIG


Læs mere om vores L-elementer under PRODUKTER.


Eller kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig.


VI KAN OGSÅ HJÆLPE DIG!